bannermittext4

Vorbereitungszeit: 15 min
Zubereitungszeit: 20 min
Menge: 12 Stück

Ingredients
1 1/2 cups all purpose flour
1 cup sugar
1 tablespoon sugar
3 teaspoons grated orange peel
1 1/2 teaspoons baking powder
1 teaspoon ground ginger
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon baking soda
2 eggs, lightly beaten
1 cup cold mashed sweet potatoes (without milk or butter)
1/4 teaspoon ground cinnamon
 
Ginger butter
1/2 cup soft butter or cream cheese
2 tablespoons finely chopped cristallized ginger
 

In a large bowl, combine flour, 1 cup sugar, orange peel, baking powder, ground ginger, salt and baking soda.

In a small bowl combine eggs and sweet potatoes.

Stir wet into dry ingredients just until moistened.

Fill muffin cups two thirds full. Sprinkle remaining sugar and cinnamon over batter.

Bake at 400 °F (205 °C) for 16-20 minutes or until wooden toothpick comes out clean.

Combine ingredients for ginger butter and serve with warm muffins.

Wir benutzen Cookies

Wir nutzen Cookies auf unserer Website. Einige von ihnen sind essenziell für den Betrieb der Seite, während andere uns helfen, diese Website und die Nutzererfahrung zu verbessern (Tracking Cookies). Sie können selbst entscheiden, ob Sie die Cookies zulassen möchten. Bitte beachten Sie, dass bei einer Ablehnung womöglich nicht mehr alle Funktionalitäten der Seite zur Verfügung stehen.